wireless yellow

StreetAnalytics wil verkeersveiligheid vergroten met de innovatieve optische verkeersteller! 

Deze week bereikte StreetAanalytics, onderdeel van Mindhash een belangrijke mijlpaal met de allereerste plaatsing van hun optische verkeersteller, ontwikkeld met de technische ondersteuning van ICCS en toegang tot het 5G-netwerk door Vodafone. Deze innovatieve technologie biedt een slim alternatief voor de traditionele telslangen, die vaak gebruikt worden om verkeer te tellen.  

Deze innovatie komt voort uit de behoefte aan betere verkeersdata om ongelukken te verminderen en de verkeersveiligheid te verbeteren. De verkeersteller kan een mooie en snelle oplossing bieden, omdat de real-time data-informatie geeft over de verschillende verkeersstromen.

In plaats van fysiek contact met de weg, maken deze nieuwe tellers gebruik van geavanceerde optische sensoren die voertuigen nauwkeurig en betrouwbaar registreren op basis van grootte en snelheid. De optische verkeersteller heeft een aantal voordelen:

  • Hogere nauwkeurigheid: De optische sensoren kunnen voertuigen onderscheiden op basis van hun grootte en snelheid, wat leidt tot gedetailleerdere en nauwkeurigere gegevens.
  • Geen hinder voor het verkeer: In tegenstelling tot telslangen, die over de weg moeten worden gelegd, werken de optische sensoren volledig contactloos en zonder dat er verkeersbelemmeringen nodig zijn.
  • Duurzaam en onderhoudsarm: Omdat er geen fysieke onderdelen op de weg nodig zijn, is de optische verkeersteller minder gevoelig voor slijtage en vereist deze minder onderhoud.
  • Real-time data-inzicht: De optische tellers zijn via 5G verbonden met het internet, wat betekent dat alle verzamelde gegevens direct beschikbaar zijn voor analyse. Dit maakt snelle beslissingen en dynamisch verkeersbeheer mogelijk.
  • Betrouwbaar: We verzamelen statistieken over de verkeersdeelnemers: aantal, type voertuig, snelheid. Oze interactieve kaart in één oogopslag zien welke routes genomen worden en hier gemakkelijk in te filteren.  Privacy-vriendelijk en snel inzetbaar!

Door middel van deze optische verkeersteller kunnen in specifieke delen van de stad de verkeersstromen inzichtelijk gemaakt worden. Op basis van deze inzichten kan de infrastructuur worden aangepast om een veilige verkeerssituatie te creëren.

De verkeersteller is eenvoudig te installeren, waardoor gemeentes dit in de toekomst zelf kunnen doen. StreetAnalytics zoekt nu naar nieuwe partners om de technologie verder te ontwikkelen en een eindproduct te ontwikkelen.  Meer lezen? StreetAnalytics